Los Angeles


Söndag 12/6



Pride parad dag!

Under helgen har det varit LA-pride men det har inte blivit av att vi har varit där, men idag så har det varit parad & den ville vi se. Vi tog oss ner till Santa Monica Blvd & statte oss att vänta.

 


På den sidan av gatan där paraden inte gick (4-filig) så stod det grupper av väldigt konservativa kristna med olika ”älskvärda” budskap, ingen brydde sig om dom men det som var roligast va att dom stod i fållor av kravallstaket med beväpnade vakter runt om. Skulle vakterna skydda oss eller dom??

 



Paraden var väldigt lång, den höll på i ca 3 timmar, den glittrade & alla var glada & dansade. Om man jämfor med Stockholms prideparad så var den mkt större givetvis, gladare & mer fest, större paradvagnar, färre som bara gick för att visa upp sig (ex politiker & olika intresseföreningar) utan att ha ett egentligt engagemang. En annan skillnad var också ”dykes on bikes”, i sthlm så är det ca 10 här var det minst 50 :-) Det va också färre som var ute enbart för att chockera, ex springa omkring i stort sett nakna, det va även mindre sexfixering. Himla skönt att se för det är ju inte det som det handlar om!

 











Framåt eftermiddagen när paraden var slut gick vi till bilen igen & åkte för att leta efter Hollywood-skylten. Man kan inte åka ända fram till den men med en liten promenad så hamnade vi i alla fall på bra fotoavstånd :-)

 











Sen var det dags att åka tillbaka till hotellet för att packa inför Vegas! 

Kram kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0