Första inlägget!

Svårt att fatta att om 1 vecka så sitter vi på planet till usa :-) Vi bokade resan 1 september så det har varit en låång väntan!

 

Fast samtidigt så kanske det är tur att det har varit så långt för det har hänt enormt mkt de senaste halvåret. Vi har fått nya jobb bägge två. I september så flyttar vi hem till alingsås igen, efter 9 år (jag) i örebro. Vi har köpt hus, känns väldigt vuxet..., som ska börja renoveras under sommaren, förhppningsvis så är mkt gjort innan vi flyttar in annars får vi bo i en byggarbetsplats under hela hösten/vintern vilket vi antagligen får göra ändå men det löser sig isf :-)




Ska bli väldigt skönt att flytta hem, de senaste åren har vi gått i nåt slags frustrerande vacuum här uppe & bara väntat på nåt som har känts så otroligt långt borta. Vi har inte velat göra speciellt mkt med lägenheten eller trädgården, engagera sig i så mkt annat har inte heller känts så motiverande eftersom vi ändå ska flytta härifrån frågan har bara varit, när??.


Det har känts som att vi har varit så långt från allt som har hänt hemma i alingsås, jag vill kunna hjälpa mamma & pappa när dom behöver det, pappa ska inte behöva klättra på ett glashalt tak själv för att skotta ner snön under vintern, mamma ska inte behöva kratta hela trädgården fri från löv på hösten med hennes onda nacke, jag vill kunna finnas där & hjälpa till när dom behöver det!


Jag vill se tyra växa, vill inte att jag ska vara en främling för henne varje gång hon ser mig var 3-4'e månad, jag vill lära henne spela fotboll, vem ska annars göra det... ;-)

Första fotbollslektionen :-)


Jag vill kunna fika med mamma på café viola & åka hem till dom på söndagslunch & få äta mammas mat & få med ngr av hennes brödkakor hem eller bara bjuda hem dom på grill under sommaren. Vill kunna ha en riktig julgran som inte är vissen när vi kommer hem efter att ha varit borta hela julen. Jag vill oxå kunna plantera en egen rad med potatis & lite grönsaker hemma i åkern utanför mamma & pappas hus, inte bara få med en potatispåse när vi åker "hem" till Örebro... & jag vill kunna följa med på onsdagstipspromenaderna i skogsbygden, inte bara va "sms-support"...


Det är verkligen tur att jag har en otroligt fin & underbar flickvän som förstår hur viktigt detta är för mig & har stått ut med min frustration & vill flytta med mig. Jag vill att jag & anna ska kunna starta nästa steg i vårt liv & äntligen på rätt plats!


Örebro är en jättefin stad, det har varit bra år & vi har underbara vänner här uppe, men dom får helt enkelt komma ner & hälsa på oss i vårt hus istället (vilket är säkrast för er att ni gör!!) men det är inte hemma så det är verkligen dags att flytta hem!!

 

Nu kanske jag ska skriva lite om det som jag hade tänkt att skriva om, resan!


På fredag 3/6 så åker vi till usa för en 6 veckors lång semester :-) Vi flyger först till New York & stannar där i 5 nätter vi ska bo på cosmopolitan hotel Tribeca. Ingen av oss har varit i ny tidigare så det ska bli jättekul att se, sen om vi ser allt som alla tycker att man ska se det återstår att se :-) vi brukar hamna på en massa olika matmarknader & mataffärer, det finns 5 st wholefoods på manhattan :-) & när man släpper in oss på en matmarknad så brukar det ta en dag att ta oss ut igen, men mat är ju ett av våra största intressen så... :-) Vad är frihetsgudinnan mot chelsea market :-) Vi ska iaf ha picnick i Central Park på nationaldagen det är väl det enda som vi har bestämt säkert :-)


8/6 flyger vi till Los Angeles, hämtar ut en hyrbil på flygplatsen & försöker hitta fram till vårt hotell... Vi ska bo på The Hotel Hollywood i 5 nätter. Vi ska förutom "vanliga" turistgrejer även leta upp ngn farmersmarket, förhoppningsvis träna på golds gym eller 24h fitness & jag ska tvinga med anna till six flags för att åka en massa berg & dalbanor :-) vi ska oxå ev kolla på wnba (dambasket) sen under helgen så ska vi gå på la pride :-)


Måndag 13/6 åker vi till Las Vegas & bor på Planet Hollywood Towers i en svit i 4 nätter :-) Vi ska gå in stenhårt för att vinna hela vårt huslån... men eftersom ingen av oss vet hur man spelar (förutom på enarmade banditer) så satsar vi på nybörjartur :-) När anna S fyllde 35 i mars så fick hon biljetter till Celine Dion på Ceasars Palace av mig så det ska vi göra på tisdagskvällen.


Efter Vegas så är våra planer mer flytande, men tanken är att vi ska åka Death Valley (varmt) - Sierra Nevada bergen (högt ca 2-4000m) - Yosemite national park (stora träd, berg & natur) - South Lake tahoe (fint?) - Napa Valley (vin) & till slut komma fram till San Fransisco. Vi vet inte var vi stannar & övernattar  eller hur många dagar det tar men det visar sig efter vägen :-)


Vi har tänkt att vara i SF 4-5 nätter & eventuellt så är vi där samtidigt som SF Pride är men det får vi se. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra, men Svensson vill till Alcatraz (jag har redan varit där, men kan se det en gång till) så det ska vi, sen ska vi ev hyra cyklar & cykla över Golden Gate bron vilket kan vara häftigt :-) sen ska vi nog traska runt & kolla överallt sätta, sen sätta oss nånstans kolla folk & ta ett glas vin :-)


Efter SF så ska vi köra Highway 1 ner efter kusten mot LA igen & tanken är att vi ska passera La & fortsätta ner till San Diego för att stanna där i 4-5 nätter.


Om denna grova planering håller så har vi ca 1-2 veckor kvar på resan & dom får vi se var vi tillbringar, antagligen SD eller LA, det beror på var vi tyckte det va bäst :-)


14/7 går planet hem från Los Angeles mot Arlanda & då står mamma & pappa där & tar emot oss när vi landar på kvällen fredag 15/7 :-)

 

Detta blev ett himla långt inlägg men det va visst mkt som jag ville säga :-)


Det är jättekul om ni som läser detta & kommer läsa inläggen under resans gång lämnar en liten kommentar så vi ser att ngn läser :-)


Kram Anna E

 


RSS 2.0